diálogos ELE

Pemberi maklumat hanya boleh mendedahkan maklumat yang tidak dirahsiakan dibawah OSA atau mana-mana undang-undang lain. Malaysia largest bookstore offering books, magazines, music, CD, Manga and much more. Whistleblower Protection Act / Akta Perlindungan Pemberi Maklumat. Email to a Friend · Be the first to review this product. Availability: In stock. MYR Qty.

Author: Domi Kajirg
Country: Gambia
Language: English (Spanish)
Genre: Video
Published (Last): 10 March 2012
Pages: 156
PDF File Size: 14.35 Mb
ePub File Size: 1.4 Mb
ISBN: 884-2-95764-969-8
Downloads: 90988
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shaktibar

Melindungi dan menjaga kebajikan pemberi maklumat melalui Dana Perlindungan Pemberi Maklumat Whistleblower Protection Fund yang menanggung kos guaman, kos hilang petlindungan diri dan lain-lain. Melindungi dan menjaga kebajikan pemberi maklumat melalui Dana Perlindungan Pemberi Maklumat Whistleblower Protection Fund yang menanggung kos guaman, kos hilang sara diri dan lain-lain; 4. Contohnya saya baru2 ni kena kemalangan moto; duit, HP, Broadband semua kena sapu. Menjalankan program kesedaran untuk menggalakkan lebih ramai pemberi maklumat tampil ke hadapan; dan.

Akga kita ada NOW yang dibiaiai secara sedekah orang-ramai. Mungkinkah wang zakat baitulmal boleh digunakan untuk tujuan ini? Menjalankan program kesedaran untuk menggalakkan lebih ramai pemberi maklumat tampil ke hadapan; dan 5.

Negara telah menyaksikan beberapa perkembangan sihat dalam tempoh setahun yang lalu apabila ramai rakyat Malaysia tampil untuk memberi maklumat mengenai salahguna kuasa dan perlakuan rasuah yang berlaku. Comments 0 Subscribe to this comment’s feed Write comment You must be logged in to post a comment. Sorry, your blog mwklumat share posts by email.

Jadi patutnlah sangat kakitangan kerajaan diberi kenaikan gaji atas belanja makpumat melambong naik sekarang. The Malaysian Bar vs. Sebaliknya, cukup sekadar melaporkan kepada pihak bertanggungjawab bahawa majikan atau pegawai atasan mereka diketahui atau disyaki terlibat dalam salah laku. No hard copies accepted.

  GEOFF DYER ZONA PDF

Bahagian Hal Ehwal Undang-undang

Berfungsi untuk mendedahkan skandal-skandal besar yang cuba dilindungi oleh mana-mana badan yang berkepentingan awam. Dapatkan manual cara-cara mendaftar serta menggunakan Sistem Perlindungan Data Peribadi. Kemudahan anda adalah keutamaan kami. Sebaliknya mereka diburu, diugut dan didakwa oleh kerajaan. Barulah rakyat menghormati kakitangan kerajaan akhirnya kakitangan kerajaan akan mendapat kerjasama tentunya mendapat maklumat dari rakyat dengan rela hati bukan dengan duit akha.

Sebenarnya rakyat kita yang terok-terok tu janganlah kita ikut. You must be logged in to post a comment.

Kos jaminan yang ditetapkan oleh mahkamah dan kos guaman sudah tentu diluar kemampuan beliau. Click here for more information. Your email address will not be published. Kalau dibarat mereka ada Ombudsman yang dibiaiai pemerintah.

Aku sokong dan selamat maju jaya. Anda ingin mengumpul serta menggunakan data peribadi. Click on the link above for the pricing schedule and more details. Lindungi data anda daripada disalahgunakan oleh pihak tidak bertanggungjawab. Sepanjang saya mengendalikan perlindunyan kes berkepentingan awam setakat ini, saya berurusan dengan ramai rakyat Malaysia yang berani seperti Saudara Johari Mohamad.

pekberi Oleh itu, saya mengalu-alukan sebarang bantuan dan sumbangan untuk mengisi tabung ini. Dapatkan kebenaran dengan mendaftar sebagai ahli pengguna data, seperti termaktub di dalam Akta Perlindungan Data Peribadi Akta We rakyat will help as much as we can, we stand by you!

Subscribe to this comment’s feed. Sekiranya terdapat sebarang permasaalahan, anda boleh layarilah pusat pengumpulan soalan lazim disini. Janganlah disembunyikan lagi, berkatalah tentang kebenaran. Mklumat ini telah didaftarkan dan akan beroperasi dari pusatnya di Sungai Besi.

Kelengkapan di pusat ini termasuklah kemudahan dewan latihan untuk menjalankan program latihan dan wacana yang berterusan. Former MP for Pandan. Mereka sepatutnya dilindungi oleh kerajaan. There are no upcoming events currently scheduled.

  COMPORTAMENTO ORGANIZZATIVO TOSI PILATI PDF

Books Kinokuniya: AKTA PERLINDUNGAN PEMBERI MAKLUMAT / ()

Ada juga yg baik pembri payungkan saya. Meniti kekangan kerahsiaan itu, Shuhairoz menjelaskan pemberi maklumat tidak perlu mengambil dan membongkar dokumen yang dirahsiakan dibawah OSA atau mana-mana undang-undang lain.

Kami amat prihatin terhadap kemusykilan dan permasalahan anda. Moga usaha mu diberkati Allah S. Dalam hai ini sebenarnya anggota penguatkuasa kita suka menunjukkan kuasa dan sombong konon mereka lurus tapi sebenarnya hendak benda itu. Trump slows down troop withdrawal West Ham sign Nasri on day doping ban ends Yemen war: Anda mendapati data peribadi anda disalah gunakan oleh individu atau organisasi tertentu.

Hopefully with lotsa ppl like you will save Malaysia future generation. Kejayaan NOW dalam melindungi pemberi maklumat akan bergantung kepada sumbangan orang ramai untuk menampung Dana Perlindungan Pemberi Maklumat.

Pinda Akta Perlindungan Pemberi Maklumat

Enter your search terms Submit search form. Registration fee is RM Judge gives lawyer dressing-down over attire New kid on the blog: Pemberi maklumat tidak dilindungi jika dedah maklumat OSA. Pembeti duty payable Video links CJ to ‘appointment fixing’ scandal Malaysian Bar outraged by a woman detainee stripped naked and forced to do ear squats Walk for Justice: Notify me of new posts by email.